Med “Facebook Places” frygter mange at blive overrumplet og afsløret - måske ligefrem taget i at lyve.

Har du meldt fra til familiefesten med den begrundelse, at du skal på arbejde, skal du nok lade være med at bruge Facebook Places til at logge ind i Tivoli.

Andre er bekymret for, at venner logger ind på eksempelvis en hyggelig cafe, til en koncert eller andet - og samtidig offentliggør, at du er samme sted på samme tid. Glem ikke, at det kan de også gøre i en helt almindelig statusopdatering. Facebook Places opfordrer dog til, at man “tagger venner” der er samme sted.

Brug Facebook Places smart

Her kan du læse, hvorfor Facebook Places på samme tid er smart, spændende - men også gør det nemt at krænke andres privatliv. Hvorfor du skal tænke dig om, før du logger ind. Og hvordan du kan bruge det smart UDEN at afsløre dig selv eller krænke andre.

Billedet til højre viser, at jeg er i gang med at logge ind på WEBwoman KOMMUNIKATION og får samtidig mulighed for at tagge venner - det vil sige markere, at de er på stedet med mig. Bruger jeg tag-funktionen, vil det blive offentliggjort på Facebook, at jeg opholder mig på stedet med de venner, jeg har tagget.

Må vennerne fortælle, hvor du opholder dig?

De behøver i øvrigt ikke være der, vennerne. Jeg kan lyve om deres tilstedeværelse. Men det har jeg hele tiden kunnet gøre via en almindelig statusopdatering.

Bliver du tagget et sted, vil det kunne se således ud for andre, der tjekker det pågældende sted - det vil sige… hvad andre kan se om din tilstedeværelse afhænger helt og aldeles af, hvilke indstillinger, du har valgt.

Og husk, det er ikke kun DIG, der bestemmer, om du logger ind. Andre har mulighed for at gå ind og markere, at du er på stedet.

Det kunne være vennerne til AA, der synes, det er OK at fortælle alverden, at I er til møde for Anonyme Alkoholikere. Eller bare vennerne, der synes, de vil fortælle, at I er i biffen.

Vil du selv bestemme, om du vil tagges

Hvis du ikke er interesseret i, at andre kan tagge dig - og dermed informere deres venner om, hvor du er og hvornår, skal du ind og ændre privatlivsindstillinger på Facebook.

Her får du vejledningen i, hvor og hvordan det gøres.

Vælg privatlivsindstillinger

Begynd med at vælge Privatlivsindstilinger under Konto.

Sådan tilpasser du indstillinger

Vælg derefter BRUGERDEFINERET og TILPAS INDSTILLINGER for at få adgang til indstillingsmulighederne

Der er to steder, du skal vælge indstilling

Først denne - hvor du vælger, om det må være muligt at se dig, hvis du selv er logget ind eller andre har tagget dig.  (Se eksemplet herover med Kongens Have)

Og så denne:

… som giver dig mulighed for at dektivere, at venner kan tjekke dig ind:

Med ovenstående indstillinger hindrer du vennerne i at tagge dig og udelukker, at det er synligt, når og hvis du selv logger ind et sted.