Serviceaftale til dit WordPress website

Pas godt på din hjemmeside

Løbende eftersyn, sikkerhedsbackup og opdatering er en udfordring, som mange ejere af en WordPress-hjemmeside udsætter - indtil de oplever, hvor alvorligt og dyrt det kan blive.

Husk opdatering og backup

Måske tager dit webhotel backup? Det er dog ikke nok, hvis du ikke løbende sikrer dig, at dit website hverken er forældet, hacket eller fyldt med fejl. Det skal tjekkes jævnligt. Helst dagligt.

Hvor ofte kigger du under motorhjelmen?

Få hjælp til det tekniske

Med en fast serviceaftale kan dit website stadig blive hacket, bryde sammen. Men risikoen bliver betydeligt mindre. Og hvis uheldet er ude, kan din hjemmeside køre igen meget hurtigt.

 • Løbende overvågning af dit website (hackere og nedbrud)
 • Fri opdatering af WordPress - uanset der kommer ny version 3 eller 10 om året
 • Fri opdatering af plugins - oftest samtidig med opdatering af WordPress
 • Hurtig opdatering når der er sikkerhedsrettelser af plugins
 • Daglig (automatisk) sikkerhedsbackup af websitet
 • Gratis indlæsning af sikkerhedsbackup hvis opdatering går galt
 • Månedlig rapport om sundhedstilstand, opdateringer og besøgstal

Enkeltstående opdatering & backup

Kr.1.300
 • Backup før opdatering
 • Opdatering af WordPress
 • Opdatering af plugins
 • Opdatering af designskabelon


Alle priser er eks. 25% moms

Se priser på klippekort

 • Serviceaftale betales forud - for min. et år plus de resterende måneder i indeværende år
 • Betales serviceaftale via klipppekort betales der forud med klip - og de resterende klip kan bruges løbende på andre opgaver.
 • Aftalen kan fornyes en gang årligt ved betaling 4. januar
 • Aftalen betragtes som opsagt, hvis faktura ikke betales til tiden - altså ikke nogen automatisk forlængelse, ingen underlige opsigelsesaftaler og ingen uigennemskuelige bindingsperioder.
 • Alle opdateringer stopper ved aftalens ophør/manglende betaling.
 • Enhver adgang til backup ophører ved aftalens udløb.
Kan jeg ikke bare selv opdatere?

Selvom du sætter dig ind i, hvordan det er mest sikkert at opdatere, er der stadig én markant fordel ved at overlade det til en professionel….

Somme tider er der et råddent æble i kurven. Et plugin, der er blevet forældet eller bare ikke fungerer, som det skal med den nyeste version af WordPress.

Inden jeg opdaterer kunders websites, opdaterer jeg mine test-websites og derefter de mindst sårbare website. Skaber det problemer, sker det i det mindste ikke på DIT website.

Skulle der være et plugin, der får det hele til at bryde sammen (det er desværre et hyppigt problem) opdager jeg det ofte FØR jeg går i gang med websites, der helst ikke skal udsættes for tidkrævende (og kostbare) nedbrud.

Min hjemmeside fungerer fint, hvorfor så opdatere?
Af samme årsag som din bil skal til syn og vedligeholdes løbende. Din hjemmeside bliver ikke slidt. Men den består af mange og forskellige moduler, der bliver forældede.

Hjemmesiden er bygget i et grundlæggende system (WordPress) der skal passe til programmerne på webhotellet, hvor din hjemmeside ligger.

Men først og fremmest skal den opdateres for at undgå hackere. Og der skal tages sikkerhedsbackup med jævne mellemrum, fordi de fleste på et eller andet tidspunkt får brug for det.

Hackerne er værst. De finder konstant snedige veje til at ødelægge et website.

Din hjemmeside minder meget om en smartphone. Det grundlæggende styresystem kommer i ny version flere gange årligt. Nogle kan man vente med. Andre lukker sikkerhedshuller.

Hvorfor alle de opdateringer?
Din hjemmeside minder meget om en smartphone. Det grundlæggende styresystem kommer i ny version flere gange årligt. Nogle kan man vente med. Andre lukker sikkerhedshuller.

Derudover er der udvidet med en række små og store funktioner. På din smartphone hedder de apps - på dit website hedder de plugins.

Forskellige websites har forskellige plugins. Ligesom forskellige smartphones har vidt forskellige apps.
Nogle har en kalenderfunktioner, en webshop, et billedgalleri etc.

Plugins bør opdateres løbende. Det er nemlig ofte dem, der bruges af hackere. Når nogen opdager en sikkerhedsbrist i systemet, bliver hullet hurtigt kendt blandt hackere. Det svarer til, at nogen fortæller på Facebook, at låsene til Føtex ikke virker…. Risikoen for at blive hacket er voldsomt stor, når rygtet om et sikkerhedsbrist spreder sig.

Men hvem vil hacke dit lille website?
Det vil mange. For hvis ikke DIT website har værdi for hackerne, så kan de i værste fald - via dit website - få adgang til andre websites på samme webhotel.
Hvor stor er risikoen for, at hackere opdager netop dit website?
Stor. Det er nemlig robotter, der støver rundt på nettet og leder efter plugins med sikkerhedshuller. Og det gør de med rasende fart.

Hackerne sidder måske i Østeuropa, Asien, Mellemøsten. De forstår ikke en lyd af, hvad dit website handler om. De leder efter sikkerhedshuller for at kidnappe et website. Eksempelvis for at misbruge mailfunktionen. For at få adgang til fortrolige oplysninger. Eller de vil forlange løsesum for at give dig dit website tilbage.

Er risikoen for at blive hacket stor?
Næh. Det er den ikke. Det vil sige…. det kommer an på, hvilke plugins du bruger og hvor hyppigt du får opdateret.

Jeg ikke male fanden på væggen, hvad risikoens størrelse angår! Men jeg kan love dig, at det er stressende og frustrerende at blive udsat for det. Man reetablerer nemlig ikke uden videre et flere år gammelt website med masser af godt indhold.

Hvis et hackerangreb opdates hurtigt og er der en fejlfri backup, kan man redde websitet hurtigt.

Er der ingen brugbar backup, kan det koste mange tusinde kroner at rydde op efter hackere. Det er en specialopgave, som jeg ikke kan klare. Jeg hyrer samarbejdspartnere, når det går så galt.

Hvordan ved man, om ens website skal opdateres?
Du kan altid se det, hvis du logger ind på dit website.
Problemet er bare, at det gør du måske ikke ret tit? Så opdager du, at det er på tide at opdatere?

Og jeg har ikke mI praksis er det ikke muligt for mig manuelt at holde øje med mange kunders forskellige websites. Så jeg minder dig kun om behovet for opdatering, når der er nye versioner af WordPress, som alle mine kunders website er bygget i.

Flere af mine kunder har efterlyst en serviceaftale, hvor jeg gør det nødvendige: tager sikkerhedsbackup og opdaterer efter behov. En sådan aftale er en fordel for både mine kunder og mig.

Hvis flere af mine kunder vil have en serviceaftale kan jeg nemlig købe et program, der kan overvåge flere websites og gøre det nemmere at opdatere.

Du slipper for at tænke på teknikken og skal ikke betale 3-4 gange årligt
Jeg skal ikke flere gange årlige sende den samme mail om nye opdateringer

Laver vi en fast serviceaftale, kan jeg opsætte et system, der gør det nemmere både at overvåge, tage sikkerhedsbackup og opdatere. Det betyder mindre arbejder til mig - til gengæld kan du få løbende opdatering og sikkerhedsbackup.

Jeg er også træt af at sende mail flere gange årligt til utallige kunder om behovet for at opdatere igen. Særligt slemt er det i de tilfælde, hvor der kommer en ny og vigtig opdatering med få måneders mellemrum.

.. Og hvad så, hvis mit website "går i stykker"

Serviceaftalen reducerer risikoen for, at dit website “går i stykker” - men den er ikke nogen garanti.

Dit website er lavet af overvejende gratis funktioner (WordPress og diverse plugins) og ingen garanterer, at de er fejlfri, sikre eller bliver vedligeholdt i al evighed.

Så ja - dit website kan bliver hacket eller “gå i stykker” af utallige andre årsager.

HVIS noget går galt, er serviceaftalen en garanti for, at du har en backup. Og det vil ofte være muligt at reetablere en tidligere version af dit website på kort tid.

... Får du brug for en backup

Bliver der brug for at genindlæse en backup, kan det i bedste fald klares på få minutter.

I værste fald kan det tage timer at redde er website, der af en eller anden grund er “gået i stykker”.

Arbejdet med at reetablere et ødelagt website er IKKE omfattet af serviceaftalen. Genopretning faktureres efter tidsforbrug.

Men uden sikkerhedskopi vil det slet ikke være muligt at reetablere en tidligere version af websitet.

Hvordan ved du, om aftalen bliver overholdt?
Cirka en gang om måneden får du en rapport med detaljerede informationer om, hvad der er gjort af bakcup og opdateringer. Rapporten indeholder også oplysninger om besøgstallet på dit website.

Få endnu flere læsere

Forny dine skrivevaner og din viden om webtekster og webdesign - så selv læsere med digitale hjerner og smartphone bliver fanget

Dejligt at du vil overraskes! Tjek venligst din mail. ... Og tusinde tak for din tilmelding!