WordPress haj og digital blæksprutte

Jeg er ikke en af de utallige selfmade webproducenter.
Jeg er uddannet webdesigner og webtekstforfatter
- med års erfaring fra den professionelle branche.

Jeg elsker at lege med forskellige kreative, digitale værktøjer. Men håndværket optager mig mest: at designe, skrive og kommunikere til web.

Som enhver erfaren håndværker har jeg naturligvis styr på de værktøjer, jeg bruger: WordPress, DIVI pagebuilder og mange andre.

Jeg har designet og redesignet mange tusinde websider - nørdet i årevis med at planlægge, producere og præsentere brugervenligt indhold til mobile brugere med nutidige digitale læsevaner.

Jeg er ikke tilfreds med at lave smukt design. Vil du have masser af besøg på dit website, skal du have smart design og skarpe tekster.

Digital designer - og en ørn til at skrive

Foto: Camilla Hey

Først blev jeg uddannet journalist. Jeg skrev artikler og designede avissider på papiravisen Jyllands-Posten, før jeg blev ansat på jp.dk.

Senere tog jeg en uddannelse som webdesigner - og masser af kurser i at skrive digitale tekster.

Jeg er også uddannet it-pædagogisk underviser og har lavet kurser i at skrive, designe websider, søgemaskineoptimere…

Journalist

Jeg er uddannet på DJH i Aarhus. Har arbejdet på flere store medier, skrevet tusindevis af artikler, redigeret kollegers artikler og produceret adskillige magasiner. Sluttede journalist-karrieren som skrivende og redigerende i JP/Politikens Hus

Webdesigner

Jeg er uddannet i webdesign på Den grafiske Højskole og i forskellige andre former for design - på papir og digitalt. Har designet over 25.000 avissider, flere end 1500 hjemmesider og blogs samt masser af salgssider, nyhedsbreve, ebøger.

Coach

Jeg er certificeret i persontypeværktøjet enneagrammet og som coach hos Grow2. Begge værktøjer bruger jeg flittigt - blandt andet til idéudvikling med kunder. Desuden er jeg uddannet NLP practitioner.

Underviser

Har undervist flere tusinde kursister i webtekster, webdesign, SEO og diverse praktiske digitale værktøjer.

Underviser i dag mest online via Zoom og er specialuddannet i IT-undervisning.

Lisbeth Scharling - Foto: Camilla Hey

Jeg hjælper mine kunder med at skrive og designe brugervenlige webtekster til websider - optimeret til nutidige digitale læsevaner

Mit arbejde giver mig særlig mening og glæde, når jeg kan hjælpe eksperter med at kommunikere online, så de forandrer noget i verden. Uanset de skriver bøger, artikler, holder foredrag, blogger, underviser, coacher, rådgiver….

Jeg har i øvrigt et blødt punkt for rebeller. Dem, der vover at tegne uden for stregerne. Jeg tror på, at vi er mest interessante, hvis vi vover at skille os ud. Være originale. Også når vi er uperfekte.

 

Webdesigner, content designer og digital muse

WEBwoman arbejder med digital formidling af faglig viden - ved at kombinere webdesign, SEO, journalistik, kommunikation, psykologi, undervisning.

Soloselvstændige  er den type kunder, jeg har flest af. Mange af dem er forfattere, foredragsholdere, kommunikationsarbejdere, undervisere, rådgivere.

Mindre virksomheder  bygge og designe WordPress website og blog. Content design (planlægge indhold). Skrive moderne og mobilvenlige webtekster.

Større virksomheder og organisationer hyrer mig primært til at undervise medarbejdere i at kommunikere, skrive, planlægge digitalt indhold, søgemaskineoptimere.

 

Skriv til lisbeth.scharling@webwoman.dk og jeg kontakter dig hurtigst muligt.
Skriv meget gerne et par ord om, hvad du vil tale med mig om.

Jeg skriver og designer - om webtekster og webdesign

Laver du A4 design, der ikke er mobilvenligt

Laver du A4 design, der ikke er mobilvenligt

Det her ser jeg desværre dagligt: A4 design, der langt fra er brugbart på en smartphone. Og alligevel er der masser af slagsen: Ikke-mobilvenlige websider, nyhedsbreve, ebøger, opslag på sociale medier, illustrationer til blogindlæg og artikler... Ofte er de lavet som...

Da vi stod overfor at skulle lave et nyt website, var det afgørende for os at blive i stand til at kunne selv, frem for at blive afhængig af en ekstern webproducent. Lisbeth fra webwoman.dk har på samme tid holdt os i hånden, hjulpet os og uddannet os. Og så har hun været irriterende god til at udfordre os de helt rigtige steder undervejs.

Processen har været præcis, som vi kunne ønske os det, og vi har været meget tilfredse med samarbejdet.

Mark Holst-Mikkelsen

Strategos

Jeg skulle have lavet hjemmeside og var på udkik efter en der tænker anderledes og kan sit grundlæggende håndværk. Er prisen også rimelig, er det kun et ekstra plus. I min søgen efter viden og leverandør googlede jeg mig frem til en artikel af WEBwoman. Den var interessant! Og jeg fandt ud af, at hun har skrevet flere artikler. Dem læste jeg også. Da jeg en dag ringede WEBwoman op, vidste jeg, at her er en person, der tænker anderledes og har den livserfaring og faglige ekspertise, der skal til.

Karsten Holt

Anlægsgartner, Dansk Haveservice

Lisbeth har en super personlighed, og brænder igennem fra scenen med sine budskaber. Ingen kan være i tvivl om, at hun er hjemme i sit stofområde. Med en humoristisk indgangsvinkel, hæsblæsende tempo og punchlines - der får selv garvede it-folk til at trække hårdt efter vejret - udstiller hun de problemstillinger den moderne virksomhed står overfor online og socialt. Jeg kan kun give Lisbeth mine bedste anbefalinger med på vejen.”

Johnny Larsen

Markedschef , C&B Systemer A/S

Lisbeth Scharling leverede et fremragende en-dags kursus til turisterhvervet på Skiveegnen. Kvaliteten var langt ud over forventet og kursisterne gik derfra med masser af ny viden om online billedhåndtering og motivation til at gå hjem og gøre deres hjemmesider endnu mere tiltalende. Jeg vil til enhver tid anbefale Lisbeth Scharling til andre, der ønsker en inspirerende og levende foredragsholder med begge ben plantet solid på jorden.

Lise Korsgaard

Skiveegnen Erhvervs og Turistcenter

Jeg stod absolut på bar bund og med en midlertidig hastesag udi blogging, så Lisbeth Scharling forslog et turboforløb. Det indeholdt præcist, hvad jeg havde brug for for at få en blog op at stå i en fart.

Min kaoshjerne arbejdede på højtryk, bare for at få en nogenlunde brugbar idé, men jeg ankom uforberedt og med spredte strøtanker. Det tog Lisbeth i stiv arm, og med sin professionalisme og tålmodighed guidede hun mig stille og roligt gennem de forskellige funktioner og overvejelser omkring fænomenet ”blogging”.

Lisbeth lytter og hører, forholder sig til og svarer på de uendelige mange spørgsmål, der dukker op i en sådan proces, og hun er ikke bange for at slå ned, hvis hun fornemmer, at man har misforstået et eller andet.

Jeg ankom med ingenting og tog derfra med en målrettet blog, en masse viden og en super god kickstart til at blive (en bedre) blogger. Mit møde med webwoman var, i den grad, en velkommen saltvandsindsprøjtning, som satte en kædereaktion i gang i forhold til min idéudvikling og tanker omkring opstart af eget firma.

Mia Groom Stoltenberg

Cand mag: Oganisationskultur og kommunikation

Blogindlæg, der går bag facaden

Nejtak til spam fra venner på Facebook

Nejtak til spam fra venner på Facebook

Med jævne mellemrum får jeg venneanmodninger på Facebook fra folk, der tydeligvis bruger deres profil til at markedsføre egen business. Dem vil jeg ikke være ven med. Du skal vide, at det langt er lig med, at jeg ikke er interesseret i dig! Vi kan connecte andre...

Få endnu flere læsere

Forny dine skrivevaner og din viden om webtekster og webdesign - så selv læsere med digitale hjerner og smartphone bliver fanget

Dejligt at du vil overraskes! Tjek venligst din mail. ... Og tusinde tak for din tilmelding!