BingoJeg satte det økonomiske mål højt, da jeg i 2008 mistede mit job på Jyllands-Posten og besluttede at åbne egen business. Jeg ville tjene mere som selvstændig, end jeg var vant til at tjene som ansat

Og hvordan er det så gået?

For et par måneder slog jeg en af utallige rekorder. Jeg er et ekstremt konkurrencemenneske - ekspert i at konkurrere med mig selv og finde nye rekorder jeg har slået eller kan slå!

Et års indtægt på en måned

I min rekordmåned udsendte jeg fakturaer for et beløb, der var større end summen på de fakturaer jeg udsendte hele første år som selvstændig.

Men mit ærinde med dette blogindlæg er ikke at lufte, hvor meget jeg tjener.
Nogle måneder tjener jeg meget. Noge meget lidt.
Nogle måneder knokler jeg røven ud af trussen.
Indimellem ligger jeg brak (ofte som konsekvens af, at jeg har knoklet for meget).
Alt for ofte får jeg hverken gjort rent eller spist ordentlig mad, fordi jeg har gang i for meget.

Men hvor meget tjener jeg så?
Mere om det snart!

Mit liv skal ikke fuckes op - igen

Få dage efter at jeg i 2008 satte det store økonomiske mål skiftede jeg mening. Min indtægt var pludselig ikke det vigtigste og den beslutning er jeg lykkelig for.

Og jeg skriver dette blogindlæg fordi jeg de seneste måneder er blevet bekræftet af et par eksempler med ekstrem fokus på at skabe business for pengenes skyld.

Mit navn er Lars Juhl, og jeg har fucked mit liv helt op

Historien om den succesfulde (?) forretningmand Lars Juhl, der har tjent millioner, levet et luksusliv i overhalingsbanen og fået flere hjertestop i en alt for ung alder, gjorde indtryk på mig. Læs den, hvis du ikke allerede har gjort det. Historien røg forståeligt nok rundt på sociale medier og Lars var også i Aftenshowet for at fortælle om konsekvensen af sin vilde jagt efter succes.

Et par dage efter jeg havde læst om Lars Juhl stødte jeg på en kollega, der vil lære andre selvstændige at tjene millioner. Modellen er set adskillige gange før: “Jeg har tjent kassen og betaler du mig kassen, vil jeg lære dig min metode til at tjene millioner.” Sådanne tilbud er som regel krydret med 4-timers-ekspertens princip om kun at arbejde få timer om ugen eller løfter om at du ikke behøver yde for at nyde et liv i materiel luksus.

Ja. Det kan godt lade sig gøre. Nogle gange har jeg i hvert fald opgaver, hvor jeg på få timer tjener mere, end jeg ville få en måned på dagpenge. Nogle uger arbejder jeg kun 4 timer - det er dog ikke de uger jeg tjener kassen. Medmindre jeg bruger de fire timer på at skrive de fakturaer, jeg er bagud med at få udsendt. :-)

Gør ikke som mig - og tjen millioner

Lad mig nu straks sige, at naturligvis har jeg ikke har noget som helst imod at tjene millioner. Jeg synes heller ikke det er forkert at hjælpe andre til at skaffe kunder! Det er også dét JEG lever af. Jeg gør det bare ikke ved at sælge alle mine kunder en bestemt metode eller et bestemt system. Og jeg har vist aldrig vovet at garantere nogen, at de kan tjene nemme penge ved at gå i mine sko.

Jeg er i øvrigt så gammeldags, at jeg tror man er nødt til at være pisseheldig - eller yde før man kan nyde. Det skader ikke (ikke nødvendigvis) at være parat til at knokle for at få succes. Medmindre dine succesmål er skrupforkerte!

Vær original Mine kunder er i øvrigt alt for forskellige til at bruge den samme model.

De har forskellige forretningsmodeller. Forskellige typer kunder. Forskellige kompetencer i forhold til at blogge, markedsføre sig, bruge sociale medier….

Og faktisk tror jeg mere på, at vi skal gå ud i verden og vise, at vi er unikke - frem for at skabe vores business ved at gå i andres sko.

Du kan måske bruge nogle af de værktøjer jeg bruger.
Men skab din egen unikke businessmodel og brug de værktøjer, der passer bedst til dit unikke formål.

Hvad er det du virkelig vil og virkelig har brug for?

Jeg tror også på, at vi skal sætte unikke mål for vores business!
Jeg er endda blevet så frelst, at jeg tror på, at det ikke bør være pengene, der skal være vores mål!

Beslut dig gerne for, hvor mange kvarte, halve eller hele millioner du vil tjene.

Men dyk så et lag dybere og find ud af, hvad millionerne skal gøre for dig.
Skal pengene give dig restaurantbesøg, modetøj, en hurtig bil, rejser til New York eller råd til at holde fri med dine venner, dine børn og børnebørn? Det er OK med mig at jagte materielle goder, medmindre det er substitutter for, hvad du i virkeligheden ønsker dig af dit liv.

Pengene er jo dybest set ligegyldige.
Især hvis prisen for pengene er hjertestop!
Gå efter hvad der virkelig betyder noget for dig at opnå.
Pengene er i bedste fald bare et skridt på vejen.

Ikke mere syg af stress

For mit eget vedkommende blev det økonomiske fokus hurtigt erstattet.
Jeg har aldrig haft hjertestop, men i 2007 var jeg sygemeldt et halvt år med en stressudløst depression - fordi jeg ville klare mere, end jeg kunne.
Jeg besluttede derfor - få måneder efter jeg var blevet arbejdsløs - at det er nok at tjene nok til at bevare en ok levestandard - uden økonomiske bekymringer.

Nu lukker jeg kontoret

Husk at have det sjovt

For mig er det blevet et vigtigt mål i min business, at jeg ikke har alt for mange faste aftaler i min kalender.
At jeg har varierede opgaver.
At jeg ikke skal arbejde 8 timer i træk 5 dage om ugen.
Jeg vil kunne arbejde på tider, der passer mig.
Jeg vil kunne tage fri en hel dag med kort varsel for at nappe en “Thelma og Louise”-tur med veninder.

Og nu lukker jeg kontoret for i dag.