Begynd med den mindst mulige løsning når du bygger websiteLæg ikke din deadline for langt ude i fremtiden. Og pust ikke dit website eller blogprojekt op til noget stort. Processen bliver sjovere og resultatet bedre, hvis du begynder småt og sætter en stram deadline

Du bliver mindre presset og stresset, hvis du bryder dit projekt op i flere faser frem for at ville bygge det helt store drømmeslot på én gang.

Mange af mine  kunder har meget store og flot forkromede planer, når de skal have hjemmeside. Nogle vil ikke kun have website og blog, men også gerne have:

  • Unikt design med finesser
  • Sprogversioner
  • Webshop til digitale produkter
  • Nyhedsbrev
  • Kalenderfunktion
  • Galleri med skiftende billeder
  • Kontaktformularer
  • Søgemaskineoptimering
  • Side på Facebook
  • … og 117 fikse finurligheder

Det betaler sig bestemt at tænke stort og langt og fastlægge det endelige mål. Den store vision.
Men det er sjældent en god idé at ville bygge det hele på én gang! Tvært imod. Jo større og mere omfattende projektet er og jo længere til deadline, desto mere vil projektet stresse dig og blive en belastende arbejdsproces - frem for en fornøjelse.

For nylig underviste jeg en forening i at bruge WordPress. De skulle i gang med at bygge nyt website og blog fra bunden og foreningens webmaster forklarede mig, at hendes deadline var 1. august. Altså godt et halvt år ud i fremtiden.

Et halvt år!?
Hvorfor dog være et halvt år om at søsætte en ny hjemmeside, når det kan gøres på et par dage?
Hvorfor stresse sig selv et halvt år ved at have et stort (og aldrig ufærdigt) projekt på to-do-listen? Når det kan gøres lettere, hurtigere og mindre stressende.

Jeg foreslog at fastlægge “på søndag” som deadline og fastlægge den første og mest minimalistiske version af projektet - det mindst mulige, der skal til for at komme i gang.

Der manglede få timers arbejde i at gøre første fase færdig. Så hvorfor have et stort projekt og en deadline hængende over hovedet et helt halvt år - hvis det kan gøres hurtigere?

Du bliver ALDRIG færdig

At bygge hjemmeside og blog er en proces, der aldrig bliver færdig! En vedvarende proces, der med fordel kan brydes op i mindre portioner.

Fastlæg endelig den store vision om, hvad det engang skal blive til. Og visionen må gerne - som alle andre gode visioner - være så omfattende, at den aldrig opnåes. Visionen skal være drivkraften og benzinen, men ikke målet.

Fastlæg det lille startprojekt

De fleste kan fint begynde med et par siders præsentation, et minimalistisk design og et par blogindlæg.
Nyhedsbrevet kan du koble på, når du er blevet fortrolig med at blogge.

Vil du have flere sprogversioner, så få først styr på den danske - ellers ender du, som mange, måske med blanke sider, der aldrig bliver forsynet med den engelske og tyske tekst.

Og drop perfektionismen. Det bliver aldrig godt nok! Der vil altid være detaljer, der kan gøres bedre. Og du kan fint gøre det bedre og bedre hen ad vejen.

Begynd med et overskueligt projekt, der kan gøres færdigt på en weekend. Bagefter kan du udvide skridt for skridt.

Husk princippet om, hvordan man spiser en elefant: bid for bid!