Selvbyggeren får ikke det samme resultat ud af WordPress som den erfarne håndværker“For hedehule da osse!” Så voldsomt irriteret bliver jeg, når jeg igen-igen er blevet narret online af en tekststump, der er malet lilla. Grøn. Eller blå. Orange. Måske rød. Eller en hvilken som helst anden farve end den farve teksten ellers har og skal have

Jeg kommer ofte til at klikke på tekst, der er farvet. Om ikke andet, så bare for lige at se, hvad der linkes til. Du forvirrer mig derfor, og spilder min tid ikke mindst, hvis du maler tekst-bidder i afvigende farver.

  • Er teksten et link, skal den have en farve, der afviger fra den normale tekst
  • Hvis teksten ikke er et link, skal den ikke have en afvigende farve

En helt anden ting er, at det ofte gør din tekst rodet og grim at se på, hvis du klatter tilfældigt med farvede tekststumper. Det er selvfølgelig en smagssag og derfor absolut ikke det væsentligste problem ved uvanen.

Det værste er risikoen for, at du forvirrer dine læsere og gør dem usikre på, hvilke farvede bidder af din tekst, der er link.

Og som med så meget andet her i livet, så er den slags ris til egen røv.

En dag fortryder du bittert

tekstbid-med-farveklatter

Den dag du vælger at lægge en ny designskabelon på dit website eller din blog, vil alle tekster bliver påvirket ganske som de skal af designskabelonens stylesheet.

Alle overskrifter får den skrifttype, -størrelse og -farve, som stylesheetet er kodet til. Alle link får den farve, som stylesheetet er kodet til - uanset der er 10 eller 11.723 link på dit website. Bare ved at skifte en enkelt kode i et stylesheet, kan man ændre titusindevis af tekstbidder i ét hug.

Du hænger på farveklatterne

Bortset fra de tekstbidder, som du møjsommeligt har malet over og valgt farve til… de vil nemlig til evig tid havde den farve, du fandt passende og pæn til den tidligere designskabelon.

Alle de tekstbidder du møjsommeligt har formateret manuelt (i værste fald i et andet tekstbehandlingsprogram) bliver ikke påvirket af det nye stylesheet og du risikerer derfor at have hundredevis af tekststumper, der ser forkerte ud. I værste fald er der ikke kun angivet en anden farve, men også skrifttype, -størrelse, -farve, linjeafstand. Vil du en dag have det til at se anderledes ud, skal det altsammen rettes manuelt. Bid for bid.

Og hvor slemt kan det lige være? Så slemt, at jeg for ikke længe siden havde en kunde, der opgav at rette utallige manuelt fejlformaterede indlæg og slettede dem alle.

Her til sidst får du et link til et blogindlæg om, hvordan man forvandler kedelige webtekster.