Overskriften - “Gør dit træben til en guldåre” - er ikke min, men Martin Thorborgs. Da jeg så den på hans blog, troede jeg, at han var faldet over fantastiske Aimee Mullins. Hun har ikke kun ét træben - hun har flere par! Og hun er et rigtig godt eksempel på, at det, der i nogles øje er en svaghed, nemt kan være ens store styrke i virkeligheden.

Aimee Mullins er berømt for sine foredrag om, hvordan et tilsyneladende handicap (to kunstige ben, eksempelvis) kan give dig styrker og muligheder. Og hun er et pragtfuldt eksempel på, at man skal passe på med, hvad man vælger at gøre til handicap frem for styrke.

  • Aimee blev født uden knogler i underbenene
  • Hun fik amputeret benstumperne som 1-årig

Synes du, det er synd for hende?

  • Hun føler sig ikke som handicappet
  • Hun er smuk (fotomodel-smuk!)
  • Hun er intelligent
  • Atletisk og succesfuld

Aimee er nået længere, end de fleste, fordi hun har fokuseret på sine muligheder. Og så er hun tillige et dejligt eksempel på, at “sexet” ikke handler om kropsdele, men om selvtillid og udstråling.

I dag har hun skabt sig en karriere som løber, fotomodel, skuespiller og foredragsholder:

Martins historie og pointe er en lidt anden, men handler om præcis det samme - om, at ens svage sider kan vendes til styrke.

Martin Thorborg er selv et godt eksempel. Manden taler (ofte) som et brusende vandfald og ind imellem kan man fristes til at mene, at han taler for meget, for højt, for længe - men han har ikke desto mindre gjort det til sit brand og sin styrke.

Og sådanne historier er værd at tage ved lære af!