Hjemmesiden er dødDet seneste år har adskillige bloggere erklæret, at hjemmesiden er død - at sociale medier har taget over. Historien er sludder. Baseret på en morsom misforståelse; og en fejlagtig oversættelse

Konklusionen skyldes en rapport fra New York Times, der har oplevet et drastisk fald til deres homepage. Så vidt er historien korrekt. Adskillige nyhedssites har oplevet et stort fald i trafikken til deres homepage og du kan finde mange artikler og blogindlæg om, at “The homepage is dead”. Men homepage skal ikke oversættes til hjemmeside.

Det er og har altid været en idiotisk og fejlagtig oversættelse. Homepage er forsiden på et website - ikke hele websitet.

Homepage er den side, der ofte har etiketten “Home” i menuen på et engelsksproget site - altså “Forside” på et dansk website. Alle nyhedssites har oplevet, at trafikken til deres homepage (altså deres forside) er faldet drastisk. Link fra sociale medier betyder nemlig, at besøgende ofte lander direkte på en underside. Det er der som sådan intet nyt i. Det har i adskillige år været sådan, at forsiden på et website ikke nødvendigvis får ret mange besøgende. Men mange hjemmeside-byggere går stadig - og altså fejlagtigt - ud fra, at besøgende begynder på deres forside. Det gør de ikke nødvendigvis. Det er ikke engang sikkert, at de overhovedet ser websitets homepage.

Så ja - din homepage er sandsynligvis mere eller mindre død.
Men det er dit website forhåbentlig ikke.

Og måske er “homepage” heller ikke død

Selv danske K-forum viderebragte historien om, at “Hjemmesiden er død”