Mændene taler mest i Uartige Damers KlubMændene endte med at dominere samtalen, da “Uartige Damers Klub” på Facebook postede noget af en påstand om mænd og kvinders talelyst

Hvem taler mest på FacebookKlubbens  11.000 medlemmer leverede 39 kommentarer til påstanden

Taler kvinder mere end mænd? Naaah…. det tror vi ikke! :-)

17 af kommentarerne kom fra mænd.

Jamen, vil man(d) så indvende, så ER det jo tydeligvis kvinderne, der “taler” mest…. hvilket en af klubbens mænd også postulerer i en kommentar :-)

Hvis 22 kvinder og kun 17 mænd blandede sig i debatten, er sagen vel også klokkeklar. Eller er den?

Nej! Så let er det nemlig slet ikke!

Mændene fylder (for?) meget

For det første er det kun 11% af klubbens medlemmer, der er mænd. Og var det også kun 11% af kommentarerne der kom fra mænd, ville der kun være fire kommentarer, der var skrevet af mænd. Men der kom altså 17.

Mændene har ikke engang taleret …

For det andet er mænd velkomne i de Uartige Damers Klub - men de bliver ikke ligefrem opfordret til at blande sig aktivt. Tvært imod! Hvis reglerne tages bogstaveligt, har mændene ikke engang taleret i klubben.

Der står i klubbens beskrivelse:

“Uartige Damers Klub er ikke en klub for uartige mænd, men mænd er velkomme til at være med på en kigger,”

At være med på en kigger betyder, at man ikke blander sig aktivt. Men det gør de herrer.
Opfordringen er naturligvis ment som lidt af en spøg fra de uartige damers side, men ikke desto mindre: Mænd reagerer ikke engang på et vink med en vognstang om, at de ikke skal blande sig.

Mændene “burde” strengt taget sætte sig i baggrunden og holde kaje i Uartige Damers Klub - men de plaprer  løs! Selv når der i en statusopdatering udtrykkeligt står, at det er kvindernes mening, der efterlyses, bidrager mænd med den mening, ingen har bedt om. :-)

Så blev han fornærmet

En af de herrer blev endog rigtig  tøsefornærmet over ikke at få damernes opmærksomhed. Han meldte sig ud med denne afskedsalut: “kan i alle have en rådden jul med dårlig mad og over datoen drikke vare…….

Nogen vil måske mene, at netop den tråd i særlig grad tilkalder sig mændenes opmærksom og debat-iver. Men nej. Tendensen er faktisk den samme og konstant i gruppen. Det er stort set uden betydning, hvad vi skriver om, så fylder mændene som regel ganske meget i billedet. Langt mere, end deres 11% og indskrænkede taleret burde give anledning til.

Og nok taler vi på ingen måde om en videnskabelig undersøgelse, men tendensen er klokkeklar. Mænd taler voldsomt og meget. De kæfter op… selv når de ikke har (fået) ordet.

Bruger kvinderne flere ord end mænd

Kvinde - så tag dog ordetMan kan i øvrigt adskillige steder læse, at der er stor forskel på, hvordan de to køn snakker.

Efter sigende taler mænd for at påvirke lytteren, mens kvinder taler for at bekræfte forbindelsen med andre.

Men mænds kommunikation kan altså fylde en hel del. Selv i sammenhænge, hvor mændene er i et absolut mindretal, ser det ikke ud til at være dem, der sætter sig på den mindste del af taletiden.

Og ja, vi er ikke uvidende om, at det skæve billede ikke er mænds ansvar!
Det er ikke de 11% mænd, der holder klubbens kvinder fra at pippe med i debatten.

Hvad er De Uartige Damers klub

Klubben er stiftet for sjov af to erfarne kommunikations-madammer. Dorte Schmidt fra Pressefolden og Lisbeth Scharling fra WebWoman Kommunikation

Hensigten var at genoplive vores samarbejde fra midt i 90’erne, hvor vi begge producerede indhold til Danmarks første online magasin for kvinder: WildWebWoman. Tonen dengang - og nu - er præcis den samme. Det er kun for sjov. Men glem ikke Piet Heins gruk:

“Den, som kun tar spøg for spøg og alvor kun alvorligt, han og hun har faktisk fattet begge dele dårligt.”