dreamstime_xs_28318114Kender du det? Dine nærmeste konkurrenter er mindre dygtige end DU er. Alligevel har de mere succes! Deres hjemmesider er grimmere og billigere end din. De kan ikke finde ud af at blogge. De aner ikke, hvad branding er. Men de klarer sig bedre end dig…. de har flere fans på Facebook. Flere kunder. Grønnere græsplæne

Problemet er måske, at du har alt for meget fokus på dine kompetencer, på faglig kunnen, fakta, muskler. Måske lidt for meget hjerne og for lidt hjerte?

Måske handler din hjemmeside lidt for meget om dig selv - om hvor dygtig du rent faktisk er. Og måske ER du vitterlig dygtig!

Men måske skriver du for meget om dig selv og for lidt om dine kunders behov og problemer? Måske fremstår du slet og ret som en knalddygtig, men selvoptaget kedelig karl!?

15 procent af den succes, du opnår i din karriere, vil skyldes teknisk viden og kompetencer. De resterende 85 procent hænger sammen med vores evne til at håndtere andre mennesker.

Morten Münster, forfatter til bogen
“Personlig indflydelse - sådan flytter du mennesker, holdninger og produkter”

Hvem vælger du, hvis du skal ansætte en medarbejder. Hvis du skal finde en kollega at udføre en opgave med. En samarbejdspartner. En leverandør. Bilder du dig ind, at du vælger den, der er mest dygtig og fagligt set mest kompetente? Altid?

Nej. En undersøgelse har faktisk vist, at vi er mere tilbøjelige til at vælge det elskværdige fjols.

Og hvad kan du så lære af det - udover at det tydeligvis er en fordel at være rar og omgængelig?

Er du social

Ja for det første skal du være varsom med at forlade dig på, at det er nok at være fagligt dygtig og kompetent. Du skal ikke kun sælge dine kompetencer og din professionelle service. Du skal have din egen positive personlighed i spil. Hvis du ikke allerede er social på sociale medier, var det måske på tide? Og måske er det din personlighed, der trænger til en opgradering? Måske er du god nok - men optræder bare lidt for tør, faglig, klog og kedelig?

Du er dygtig nok

For det andet kan det måske være dig en trøst - hvis du slås med manglende tillid til dine egne evner - at hvad enten din selvkritik er berettiget eller ej, så betyder dine faglige kompetencer langt mindre, end du måske forestiller dig.

Din personlighed og din evne til at være social, indgå i netværk, hygge og skabe positiv stemning omkring dig kan ikke kun kompensere for manglende evner. Det kan i mange tilfælde helt overskygge dine faglige kompetencer.

Skru op for charmen

Brug det, når du vil markedsføre dig.
Dine eksaminer, diplomer, uddannelser, pokaler, præstationer og dit CV betyder ikke alverden. Skru hellere op for charmen.