Notesbøger, tusser i alle farver, saks og klister har i årevis været mine foretrukne værktøjer, når jeg skulle tænke kreative tanker. I går brugte jeg en hel regnvejrssøndag på at teste moderne notesbøger

At jeg som voksen kom til at skrive artikler, layoute tusindevis af avissider og senere producere websider og blogindlæg på stribe, er ikke spor overraskende, hvis man ser de opgavehæfter, jeg afleverede i folkeskolen.

Jeg elskede at lave skriftlige opgaver. I alle fag. Og jeg peppede dem altid op. Med farver, udklip, tegninger, streger og kruseduller.

Jeg elsker at lave mindmaps. Lave lister. Skrive dagbog. Organisere information. Strukturere, organisere.

De seneste år har jeg i stigende grad opgivet notesbøgerne af papir - til fordel for noter på tekniske værktøjer. Men jeg har savnet farverne, det håndskrevne og det håndtegnede.

Evernote - mit yndlingsnoteprogram

Evernote har i et par år været mit foretrukne program til noter. Jeg bruger det på PC, MAC, iPhone, iPad. Mange gange dagligt. Vil ikke undvære det.

Men jeg kan desværre ikke tegne i Evernote. Jeg kan ikke lave håndskrevne noter, tegninger, diagrammer, kasser, cirkler, streger og kruseduller i Evernote. Og jeg savner de smukke omslag. Krusedullerne. At skrive med hånden.

Og nok er jeg vild med både computer, smartphone og tablet - med alle de muligheder det giver - men det kommer jo slet ikke i nærheden af gammeldags notesbøger, som er en af mine store laster.

Jeg forlader sjældent Tiger, Søstrene Greene eller en papirhandel uden at blive forfulgt af mindst én ny notesblok. Små notesbøger. Store. Linierede. Ternede. Blanke. Læderindbundne. Blomstrede. Stribede. Med og uden spiral i ryggen. Jeg har måske ikke hundrevis af dem, men det er tæt på. Jeg elsker at skriver noter i hånden. Klistre billeder ind. Samle ideer. Lave lister.

Notesbøger og malebøger på iPad

For et par uger siden købte jeg en såkaldt stylus-pen til min iPad. For nok kan man tegne med en finger, men det virker ikke helt godt og det er ikke helt nemt at ramme præcist. Næsten samtidig viste en af mine venner, hvordan han tegner på sin iPad. Mathilda fra Froberg Design viste mig Paper, som kan bruges til at lave smukke, kunstneriske notesbøger. Kort efter så jeg en anden app - primært til skolebørn - til at lave kreative bøger i på iPad’en.

Og så skal jeg da ellers lige love for, at min trang til at bruge min iPad til at klippe, klistre, tegne, mindmappe, krusedulle, notere og idévikle blev vækket. Jeg begyndte at lede efter notesbøger til iPad og brugte det meste af en søndag i regnvejr på at sidde i sofaen med min iPad og teste fire meget forskellige apps:

Noteshelf, Bamboo Paper, Paper og Penultimate

Jeg har allerede min favorit, men mangler lige at teste endnu en, før jeg kommer med mit bud på den bedste app til iderige og kreative note-narkomaner.