Grønlandske Livshistorier” er et spændende projekt, som jeg for en uge siden lavede website til. Det er værd at holde øje med af flere årsager

Det tog mig cirka tre timer at lave websitet.
For en uge siden bestod det af en forside med to korte tekster og et logo.

Processen med at lave websitet fortæller jeg mere om lige om lidt.
Først skal du lige høre lidt om projektet, som er interessant.

Nej. Allerførst skal du se, hvordan besøgstallet stiger. Hvilket det gør, fordi der er fokus på at levere spændende indhold.
Vi kunne have fedtet med æstetisk webdesign i timer, dage eller uger. Nusse med små detaljer.

Men det er ikke afgørende for, hvor mange besøgende der kommer. Det er ikke MIT arbejde som webdesigner, der er afgørende for besøgstallet. Det er indholdet, som mine kunder producerer og lægger på.

Nyt indhold - med jævne mellemrum

I dag, altså kun en uge efter websitet er offentliggjort, har kvinderne bag projektet lagt flere blogindlæng ind. Besøgstallet stiger støt og roligt. Og det endda selvom Google endnu ikke har opdaget websitet. Det kommer!

“Grønlandske Livshistorier” er podcast - historier fortalt af mennesker fra mange steder i Grønland. Podcasten er produceret af Annelise Mølvig og Iben Danielsen, to danske journalister og undervisere, som har fundet og mødt grønlændere både i deres hjemland og i Danmark.

De interviewede beretter om at leve i bygderne og byerne i Grønland. Deres fortællinger handler om hverdagen eller om særlige begivenheder i livet. De taler om at være del af et samfund under store forandringer.

Det er meget personlige historier, der kan vise Grønland, som det var engang, som det er i dag og måske med et kig ind i fremtiden.

Her finder du deres podcast

Sådan kan man komme hurtigt i gang

Vi startede med en meget minimalistisk og løsning. Og var i luften på få timer. Hvilket kun kan lade sig gøre, når og hvis man allerede har erfaring med, hvad der skal til.

Mine kunder har naturligvis fået en standardløsning. Bygget i WordPress og pagebuilderen DIVI.
Alligevel er den naturligvis unik for projektet. De har deres eget fint logo og en flot rød farve, som jeg mener at have set på mange grønlandske træhuse.

Så hurtigt kan jeg kun bygge website, når kunden har tillid til mig og processen. Jeg får lidt tekster, et logo (måske) og nogle billeder. Og så går jeg i gang med at installere og indstille. Vælge farver og skrifttyper.

Og da alt kan ændres hen ad vejen, tager jeg hurtige beslutninger og vælger nemme løsninger. Men selve fundamentet under websitet er ikke forskel fra, hvordan det ser ud på websites, der koster 100 gange mere.

Hjælp projektet på vej

Kender du mennesker, der interesserer sig for Grønland, gør du naturligvis projektet en stor tjeneste ved at dele kendskabet til Annelise og Ibens projekt.

Du kan også finde Grønlandske Livshistorier på Facebook