Lav et online produkt. Eksempelvis en ebog - en PDF. En lydfil. En video. Et live online kursus. Sådanne digitale produkter har store fordele, som mange soloselvstændige overser.

Her får du mere detaljeret viden om, hvorfor selv et enkelt online produkt kan gøre stor gavn. Særligt hvis du sælger viden, erfaring og ekspertise.

Og ja - også selvom du normalt sælge offline ydelser som foredrag, undervisning og altså plejer at møde dine kunder offline.

Læs lidt mere inden du afviser ideen

Hvis du lige nu har masser af arbejdstid i overskud, kan det være særdeles fordelagtigt at bruge tiden på at lave et digitalt produkt. Særligt hvis du sædvanligvis sælger din viden til høj timepris.

Her får du forklaringen, som måske overrasker dig.
Lidt senere får du link til et gratis minikursus i metoden.

Kom i gang om få minutter

Har du travlt og vil du have den praktiske guide i at lave en ebog, der kan sælges, kan du gå i gang om få minutter ved at købe min guide i at lave ebøger, der sælger

Gør det nemt og lynhurtigt at købe din viden

Når vi sælger viden, erfaring og ekspertise, er det ofte tidkrævende og bøvlet for vores kunder at få del i vores viden. Det tager ofte dage, uger eller måneder, før vi leverer den ydelse, vi skal have betaling for.

Omsætter du din viden til et online produkt, eksempelvis en guide, kan du sælge din viden på minutter.
Folk kan besøge dit website, bestille din guide, betale og have den på computeren få minutter senere.

Umiddelbart tænker du måske, at det er en lousy version af din højt specialiserede viden - og en alt for simpel vej til at levere din ekspertise. Tænk straks om igen!

Du tager nemlig grueligt fejl, hvis du tror, at din ekspertise eller dine kunder ikke matcher online produkter.

Dit online produkt er en kickstarter

Naturligvis kan en ebog (eller et andet online produkt) ikke erstatte din sædvanlige arbejds- og leveringsform! Det skal den heller ikke! Strategien handler om noget helt andet.

Først skal du bide mærke i noget særligt nyttigt og vigtigt:

Et enkelt online produkt kan ikke nødvendigvis sikre dig en passende indtægt - men det er særdeles velegnet som tillidsvækkende smagsprøve på din ekspertise. Og det er derfor en særligt god metode til at bane vej for salg af ydelser i en helt anden liga og prisklasse.

Og selv hvis du lige nu er forhindret i at rejse landet rundt for at levere din viden face to face, så kan du bruge din overskudskapacitet af tid til at producere eksempelvis en ebog - så du om få uger eller måneder er klar til at fylde ordrebogen.

Simpel guide solgte offline kurser

Hvor effektiv metoden er opdagede jeg selv ved et tilfælde i begyndelsen af min karriere som soloselvstændig.

Jeg har brugt den utallige gange siden. Stort set altid med succes. Dog ikke altid - nogle af mine forsøg endte som flop. Men så er det op på hesten igen og prøve med noget andet.

Min erfaring, efter salg af adskillige online ebøger (alle lavet som PDF) er nemlig, at det er emnet og ikke formen, der er helt afgørende.

Først og fremmest skal du vide, at det ikke er teknisk krævende.
Er du god til at kommunikere (skrive) kan du lave en ebog på en dag eller to og starte salget i morgen.

Du kan gøre det med en ebog, som du laver i Word eller Google Docs og gemmer som PDF.
Det behøver ikke være tidkrævende og velklippede videoer!

Kasseret bog blev en kickstarter

Mit første online produkt kom til verden ved et tilfælde.
Jeg havde en aftale med et forlag om at skrive en bog.

Kort fortalt valgte jeg at afbryde aftalen meget tæt på udgivelsesdato og stod så med et næsten færdigt manuskript - om at bygge sin egen hjemmeside med WordPress.

I stedet for at smide produktet i skraldespanden omdannede jeg det til en PDF, som jeg solgte fra min hjemmeside for 129 kr.

Salget overraskede mig. I flere år solgt jeg cirka 100 eksemplarer af ebogen. Og det skete endda uden at markedsføre den og uden at lave salgskampagner.

Jeg havde udelukkende lavet en søgemaskineoptimerer salgsside og den blev fundet af mange via Google. Andet og mere gjorde jeg ikke ud af at sælge den - fordi jeg dengang selv undervurderede metoden og produktet.

Gratis kursus i at lave din ebog

Salget af min ebog om WordPress giv mig - i flere år - en indtægt, der svarede til, hvad man kunne få i sygedagpenge. Jeg omtalte derfor længe min ebog som min sygeforsikring.

Endnu mere interessant var det dog, at mens salget af ebogen holdt sig på et ikke overvældende niveau, så steg mit salg af websites og undervisning. Ebogen havde så at sige markedsført mig som ekspert i WordPress.

Siden har jeg undervist adskillige i metoden. På offline kurser. Blandt andet kolleger fra Dansk Journalistforbund.

Men jeg har også lavet et online kursus i at lave en enkel ebog. Det kursus er sædvanligvis kun åbent for tilgang af nye medlemmer, når jeg lige har holdt et ofline kursus i metoden. Så der har været lukket for tilgang længe, men nu åbner jeg midlertidige igen for at hjælpe soloselvstændige, der lige nu er ramt af corona-krisen.

Vil du lære at lave et online produkt?

Gratis minikursus via gruppe på Facebook:
https://www.facebook.com/groups/minikursus/

Du skal være opmærksom på, at jeg også bruger gruppen til at sælge andre online ydelser.

Tag dét med som del af læringen - og lær selv at booste dit salg af ekspertise ved at bruge ebøger du sælger - og gratis online kurser, der foregår via eksempelvis en gruppe på Facebook.

Tænker du, at det er umulig i din business?

Læs her, hvis du er helt overbevist om, at online ydelser ikke passer til dine business