http://www.dreamstime.com/-image9265799De seneste år er jeg flere gange blevet kontaktet af folk, der vil lære at lave deres eget WordPress website eller blog fra bunden. Flertallet af dem overvurderer totalt egne evner - og undervurderer, hvor svært det er at bruge WordPress på et professionelt plan

Mange har hørt, at det er nemt at bruge WordPress - og bliver forundrede, når de opdager, at de ikke kan finde ud af 90% af, hvad de gerne vil.

Det er nemt nok at oprette en side med tekst

Det er nemt at oprette sider i WordPress. Nemt at skrive en tekst. Nemt at passe indholdet. Så vidt er WordPress et af de nemmeste systemer at komme i gang med.

At lægge et billede på og styre dets placering…. så begynder det allerede at drille mange. Det kræver træning at blive god til at få billeder på rette plads.

At kategorisere indholdet, så sitet bliver brugervenligt, kokser for de fleste begyndere. Såmænd også for mange professionelle. Det kræver en mere struktureret og logisk indrettet hjerne, end kreative mennesker sædvanligvis har.

Sæt professionelle på det krævende

At installere WordPress og organisere indholdet, så websitet er flot, brugervenligt, kan tiltrække trafik og overbevise besøgende er ikke noget man lærer på et enkelt kursus i aftenskolen. Det tager mere end timer, dage, uger og måneders træning at blive god på et professionelt niveau. Det tager år! Og skal dit website være godt, kræver det flere professionelle fagfolk og ikke bare en enkelt “webdesigner”.

Bliv professionel på et kursus… eller?

En af de optimistiske ringede for få dage siden. Arbejdsløs på kanten til at miste dagpengene. Hun havde aldrig arbejdet med webdesign før, har aldrig haft sit eget website. Faktisk havde hun ikke en uddannelse, der var i nærheden af nogen som helst, der bare minder om at arbejde med webdesign og webkommunikation. Men nu ville hun gerne have et kursus i at arbejde med WordPress, så hun kunne lave websites for andre. og nej … hun er ikke ualmindelig! Mange af dem, der tilbyder at lave dit website er også glade gør-det-selv-amatører uden skyggen af professionel viden om webkommunikation.

Hav realistiske forventninger til, hvad du selv kan klare

Selvom jeg sædvanligvis hylder optimisme, vilde planer og viljen til at nå konkrete mål, ved jeg dårligt, om jeg skal grine eller græde, når amatører (i betydningen uerfarne og  ikke-professionelle) forestiller sig, at kunsten at lave et website kan læres på et enkelt kursus.

Forvent ikke for meget af dig selv, når du for første gang giver dig i kast med WordPress. Det er betydeligt sværere, end de fleste tror - specielt hvis det skal være professionelt og være til meget mere end sjov og pynt.

Skal det være professionelt, så overlad det til en professionel

Skal du have website til din egen business, så lad en professionel om at bygge den. Du får rigeligt at gøre med at skrive tekster til dit website - og selv det kan du med fordel overlade til professionelle, medmindre du ER professionel.

Du tager jo heller ikke et kursus i at designe og bygge biler bare fordi du skal have ny bil?