webwoman-puslespilDu behøver ikke ofre en formue på din hjemmeside, hvis du er nybagt selvstændig. Det er ofte en fordel at lade være

Risikoen for fejlinvesteringer er nemlig stor, hvis du ikke har styr på din businessmodel endnu - og heller ikke ligefrem har omfattende viden om webkommunikation, online marketing, søgemaskineoptimering, sociale medier og markedsføring i det hele taget

Hjemmesiden ikke nødvendigvis det første, du skal bruge store summer på, når du etablerer dig som selvstændig. Slet ikke, hvis markedsføringsbudgettet er lille.

Det er som med kontormøblerne og computeren:

  • Mit første skrivebord til mit første business blev købt i Ikea til 400 kr.
  • Det næste var et ottetalsformet designerskrivebord til 40 gange så meget.
  • Min første computer til min business var en billig Dell.
  • Den næste var den største fra Apple.

Fordelen ved at begynde med en billig hjemmeside er, at den ikke fungerer så meget dårligere end den dyre løsning, at den vil hindre din business.

Du skal teste og fejle og forbedre

Du har råd til at teste og fejle, hvis du tester din online markedsføring på en billig prototype og udvikler efterhånden som du finder ud af, hvad der virker for dig og din business.

Byg en billig og meget enkel prototype

Begynd med et projekt du kan overskue. Gå i gang og få erfaringer. Næste gang du får lavet hjemmeside, kan du ofre 2-3-4 gange mere. Du får meget mere for pengene.

Start gerne på en fleksibel platform, der gør det muligt for dig at udvide og udvikle uden at skulle begynde helt forfra.

Begynder du eksempelvis med en hjemmeside lavet i WordPress, kan du komme i gang for få kroner og på få timer.

Det giver dig enorme fordele. Eksempelvis at du kan teste mange ting af, før du tager dyre og mere definitive beslutninger.

Noget af det vigtigste, når du vil i gang med at markedsføre dig online er indhold. Mange bruger masser af tid, energi og penge på at få webdesign - men alt for lidt på at producere indhold.

Hvor meget indhold skal du have? Bliv inspireret af 10 grunde til at få sider ikke er nok op din hjemmeside

Det vil være en stor fordel at gøre det omvendt. Producer masser af indhold først - på en enkel og minimalistiske blog - og lav den smart designede hjemmeside, når du begynder at kunne tiltrække besøgende.